Historik

Året var 1967

Lyckorna Golfklubb bildades som klubb nr 100 i Sverige år 1967. Banan, som ligger i Uddevalla kommun i hjärtat av Bohuslän, invigdes året därpå. Anders Amilon var banarkitekt och hade verkligt bra förutsättningar för att skapa en utomordentligt fin bana i den backra bohuslänska naturen med hundraåriga ekar och havsutsikt. En bana med både seaside och parkbane-karaktär.

Karl den XII:s likfärd gick runt och genom banan när det begav sig. När du går stigen mellan 6:an och 7:an så går du på den gamla vägen, föregångaren till dagens E6, som idag går på andra sidan banan.

Idag är det lätt att hitta till oss. Är du snabb och tittar västerut när du kör på E6.an strax söder om Ljungskile så ser du banan.

Lyckorna Golfbana har succesivt utvecklats under sina 50 år och har haft gott anseende hos Svenska Golfförbundet. Det märks på alla de stortävlingar klubben fått förtroende att anordna: JSM, skandinaviska Mästerskapet; EM Boys, landskamper, RM, Seniortävling med flera. 2011 spelades SM Äkta Makar/sambor + 100 på Lyckorna.

Sista helgen i maj 2013 spelades Skandia Junor Open på Lyckorna. Många framtida tourspelare utmanade Anders Amilons kustpärla. Arrangemanget var mycket lyckat och klubben fick beröm från både spelare och golfförbundet.

I maj 2013 var det åter dags för stortävling på Lyckorna GK, Nordea Masters amatörkval. Europatourtävlingen spelades på Bro Hof.

Samtidigt som banan får anses som ganska svår för elitspelare (banrekord 65 från vit tee) är den snäll mot de som nyss börjat spela golf. Banan har få svårigheter direkt framför tees. Svårigheterna ligger istället på ett antal ganska små och svårträffade greener samt att man liksom på många andra linksbanor, sällan får stå helt plant och slå slagen. Om den bedövande vackra utsikten över landskapet och havet som kan ses från flertalet hål gör att det är lättare eller svårare att spela är troligen individuellt!

Vill du värma upp eller ta ytterligare 9 hål så har vi en rolig och utmanande korthålsbana som invigdes 2007. Förutom driving-range och två puttingreener finns också övningsfält.

Även om du inte hinner spela golf utan endast passerar oss på E6 så är du givetvis välkommen till vår trevliga golfrestaurang i vårt klubbhus (byggt år 2004) med härlig utsikt över banan och havet. Här finns också bra boendemöjligheter i närområdet. För golfpaket, se under fliken gäst.

Välkommen till Lyckorna!