Paragolf

Lyckorna GK har en lång tradition av aktiviteter och deltagande i golf för funktionshindrade. Klubben har som mål att göra golf tillgängligt för alla och vi ser Paragolf som en naturlig del i vår verksamhet.

-Träningsgruppen, varje torsdag kl 17.00 – ca 18.30

Prova på träning

Vi arrangerar prova-på aktiviteter och har en träningsgrupp som träffas varje vecka. Flera av våra spelare är ute och tävlar inom distriktet och på den nationella Paragolf-touren.

När du kommer till oss för att ”prova-på” får du låna klubbor och bollar. Du får hjälp att lära dig träffa bollen, du får öva på att putta på vår övnings-green och därefter får du prova att spela ett golfhål ”på riktigt” på vår korthålsbana.
Om du sen vill börja träna golf hos oss är du välkommen till våra träningar och se om du tycker det är roligt.
Vill du sen fortsätta blir du medlem och kommer med i vår träningsgrupp.
Blir du sen ännu bättre, eller kanske spelat golf sedan tidigare, finns tävlingar du kan vara med på både i distriktet och ute i Sverige.

Det går att lära sig att spela golf med de flesta funktionshinder. Vi som gör det har en god gemenskap och mycket roligt tillsammans!

Välkommen att höra av dig!

Gösta Andersson
0703-197041
gtg.andersson@telia.com

Du kan även ta kontakt med klubben på info@lyckornagk.se / 0522-20176.

Aktiviteter tillsammans med Uddevalla Open Parasport

Uddevalla Open Parasport är en dag som initierats för att personer med funktionsnedsättning ska få prova på olika sporter tillsammans med ledare/ledsagare. Att delta i aktivitetsdagen är en naturlig del i Lyckornas Golfklubbs satsning på Paragolf.

Applåder och beundrande hurrarop hörs när Mathias Eriksson drar iväg en drive inför trettiotalet ungdomar på aktivitetsdagen för Uddevalla Open Parasport. Mathias, som fick en hjärnblödning som barn och skadade bl a vänster arm och ben, lärde sig ändå spela golf. Med suverän balans och stabilitet vrider han upp och låter sen höger handled snärta till vid tillslaget.

- Jag har nått mitt eget mål för i år, berättar en glad och stolt Mathias, jag har gått ner till 18 i hcp! Den enda lättnaden jag får på grund av mitt handicap är att jag får köra golfbil när jag spelar.

- Jag kan inte springa, hoppa och skutta som andra barn och ungdomar, men golfen blev en möjlighet att ändå få vara med. Mathias har, som förste funktionshindrade ungdomen gått SGF:s kurs för Unga ledare och är involverad i klubbens veckoträningar.

Med sin bakgrund blir Mathias en suverän förebild för ungdomarna som kom från hela Uddevalla kommun för att pröva på golf under aktivitetsdagen. På drivingrangen, korthålsbanan, puttinggreenen och inne i aktivitetshuset vimlade det av ungdomar, några ledsagare och fullt med ideella från klubben. Alla får låna klubbor, bagar och bollar av klubben.

Under hösten har Mathias och klubbens tränare Stefan Bjurhoff tränat en grupp och till våren hoppas de på att ordna en Grönt Kort kurs för nybörjare med funktionsnedsättning. Det är satsningen på Paragolf som också medfört att klubben byggt nya tees på korthålsbanan. Hålen blir därmed ännu kortare för dem som behöver det.

- Det är otroligt roligt och meningsfullt, menar både Stefan Bjurhoff och Lisa Olsson, styrelseledamot med ett särskilt ansvar för Paragolfen. Vi möts av så mycket glädje från dem som deltar.