Det är med förväntan och entusiasm som de nya krögarna nu kommer ta sig an Lyckorna Golfklubbs restaurang. Ljungskile Kurs och Konferens, som ligger bakom satsningen, har stor kapacitet, erfarenhet samt flexibilitet som kommer att gynna båda parter.
– Vi ser stora synergieffekter, berättar Robert Kleszczynski, som jobbat som kock i drygt trettio år och nu är ansvarig för kök och restaurang på anläggningen. I dagsläget har vi 22 anställda och serverar mat till 500 gäster om dagen. Att kunna komplettera med krogen på golfklubben ger många möjligheter.
Restaurangen på Ljungskile Kurs och Konferens välkomnar fler än folkhögskoleelever, högstadieelever och konferensgäster.
– Vi vill ju att Ljungskileborna ska känna till att alla kan man komma och äta dagens lunch uppe hos oss också eller boka sin konferens eller bröllop här uppe. Att driva golfkrogen blir därmed en win-win situation när golfarna nu kommer få bra service och en smakrik upplevelse med möjlighet till övernattning på hotellet uppe på höjden med havsutsikt.
– Vi kommer också kunna erbjuda golfpaket, förklarar hotellchefen Patrick Strömvall, som tidigare jobbat på Musselbaren och Villa Sjötorp. Vi har 24 hotellrum och även vandrarhem på sommaren.
Bra marknadsföring var det för restaurangen när Robert, under pandemin, åkte runt med folkhögskolans buss och sålde matlådor runt om i samhället. Ett uppskattat initiativ i den annars ganska av Coronan nedstängda byn.
– För oss är det också en bra arena att finnas nere på Lyckorna Golfklubb.
Just nu är restaurangen på klubben stängd så det finns tid att planera inför säsongen. För det är mycket som ska falla på plats – öppettider, menyer, bemanning, event.
Kanske t om en egen golftävling…